Lähimatkailua – Puuhapuisto Veijari Saarijärvi

Olimme luvanneet lapsille, että kävisimme kesän aikana lähikunnan Puuhapuisto Veijarissa. Nyt oli viimeiset hetket käydä, kun puisto oli avoinna enää viikonloppuisin elokuun loppuun saakka. Puisto ja kalastajakylä on ollut jo toiminnassa minun lapsuudessani ja osa aktiviteeteista on edelleen samoja, mutta puistoa on kyllä kehitetty mukavasti. Perhelippu maksoi 60€, mitä pidin ihan kohtuullisena. Puuhapuisto on mielestäni melko monipuolinen näin pikkukaupungin puuhapuistoksi. Alle 3-vuotiaat ovat ilmaisia. 🙂

Sää oli mitä mainioin. Eikä myöskään ötökät meitä kiusanneet. Heti portin vieressä oli pomppulinnoja, minigolfrata ja jalkapallobiljardi. Näistä jälkimmäinen olikin meille uusi tuttavuus ja pojat tykkäsivät siitä kovasti. Istumapaikkoja huoltajille oli riittävästi, vaikka puistossa oli yllättävän paljon porukkaa vaikkei sitä ehkä näistä kuvista uskoisi. 😀

Puistossa oli mahdollista ajaa mönkijöillä ja ratsastaa poneilla 3€ lisämaksua vastaan. Nämä aktiviteetit eivät olleet jatkuvasti tarjolla, vaan muutaman kerran päivässä tiettyihin kellonaikoihin. Pojat kävivät ratsastamassa, mutta mönkijät jäivät kokeilematta, kun kotoa löytyy parikin lasten mönkijää.

Reitin edetessä vastaan tuli maastopyörärata ja tarjolla oli maastopyöriä ja läskipyöriä. Ennen kotieläinpihaa oli vielä polkuautorata, mikä oli tietenkin poikien yksi suosikeista. Kotieläinpihasta löytyi mm. poneja, aasi, minipossuja, kalkkunoita, kanoja ja alpakoita.

Polkuautoradan vieressä oli isokota, missä olisi ollut mahdollista nauttia omia eväitä ja paistaa vaikka makkaraa. Nyt kun tämä on tiedossa, niin ehkä ensi kerralla hyödynnämme tätä mahdollisuutta. Alueen perältä löytyi vielä muutama rakennus, joiden sisällä oli mm. lintuja, kaneja ja matelijoita.

Ulkoapäin rakennuksista oli jo havaittavissa kuluneisuutta mutta pääsasia, että lapset nauttivat. Mies meni lasten kanssa kivaa metsäpolkua seuraavalle aktiviteetille, mikä oli vaijeriliuku. Rattaille/vaunuilla ei ollut asiaa niille poluille ja siitä kyllä tiedotettiinkin polun alussa. Menimme vauvan kanssa odottelemaan polun toiseen päähän.

Vaijeriliun jälkeen pojat halusivat syömään, joten suuntasimme kohti ravintola-kioskia, mistä sai perus roskaruokaa. Ruokapaikan edessä oli pieni lampi, missä sai vapaasti uida. Pieniä lampia oli useampia ja niiden myötä myös usempia vesiaktiviteetteja aina kajakeista polkuveneisiin. Ne jätettiin seuraavaan kertaan. Lisäksi oli puistossa oli vielä akvaariorakennus.

Kaiken kaikkiaan tosi kiva paikka ja paljon aktiviteetteja ja mikä parasta, se on lähellä sekä vielä kohtuuhintainen. Suosittelen lämpimästi lapsiperheille ja heille, joita ei pieni kuluneisuus häiritse.

 

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *